Acest lucru este echivalent cu o sensibilitate mai mare la infectii, la intoxicatii, la cancer, iau locul anumitor substante naturale care au rolul de a curata peretii vaselor de sânge, ceea ce înseamna sclerozarea acestora, cu rezultate nefaste pentru inima, creier, sistemul circulator pe ansamblu.
De asemenea, grasimile din margarina favorizeaza formarea de depozite de grasime pe talie, precum si aparitia celulitei.
Margarina contine antioxidanti de tip E 320, E 321 care au efect de crestere a colesterolului.
Nutritionistii spun ca margarina rastoarna orice regula a nutritiei. Structura naturala a uleiurilor este o "cis", iar în cazul margarinei - prin hidrogenare - se transforma în structura "trans", care este una sclerozanta.
Aceste grasimi sunt foarte daunatoare, deoarece nu pot fi "arse" de catre organism. Ele se depoziteaza în tesuturi si acopera membrana celulelor sistemului imunitar, paralizându-l. Daca lipseste structura naturala "cis", membranele noastre celulare capteaza aceste uleiuri cu structura "trans" si degenereaza.
Astfel, nu se mai fac schimburile ionice la nivel celular, iar celula, în final, moare. Prin urmare, nu este bine sa consumam margarina, aspect de luat în calcul în special la copii, pentru ca acest aliment - de orice firma ar fi preparat - degenereaza si sclerozeaza toate tesuturile.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu